Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


kérdezz felelek

Teljes körű üveges munkák.

 

Mire jó a télikert?

Talán könnyebben megfogalmazható a télikert szerepe otthonunkban, ha a következő kérdéseket, gondolatokat elképzeljük:

  • Szereti-e az otthonába beáramló reggeli napsugarak simogató melegét, amik pozitív energiával töltik fel Önt?
  • Kedveli -e Ön a világos tereket, a természetes nappali fényeket, valamint a légies könnyedséget lakásában?
  • Évszaktól függően, a napi munkából hazajövet szívesen pihenne-e csendes tavaszi esőben, az őszi naplementében, majd téli hóesésben a kertben ülve, miközben az otthon kényelmét élvezi?
  • Szeretné-e rokonait, barátait egy különleges hangulatú helységben vendégül látni, ahol kellemes környezetben, finom borokat iszogatva, éjszakába nyúló beszélgetések alatt a csillagos eget csodálni?

Mindezeket az érzéseket biztosítja Önnek és családjának egy jól megépített télikert.
Összegezve: a télikert a fény és a tér összhangja, egy különleges hangulatú helysége, ahol a természetben érezheti magát és emellett a családi otthon meghatározó helysége.

 

 

 

Mitől járható az üveg?

Az üvegből 3 rétegű szerkezetet készíthetünk. Az üvegek között fólia vagy gyanta réteg található. Mind a fóliák száma (ezáltal a vastagsága), mind a gyantaréteg vastagsága előre méretezhető a felület és a rétegrendnek megfelelően. Ez a hármas rétegrend már elég erős, hogy bátran rálépjünk. Ilyen vastagságnál az üveg rugalmasságát sem érezzük.

Milyen rétegrend javasolt?

Minimálisan 3 db 8 mm-es üveget használunk, ezzel már egy 1 x 1 méteres felület kivitelezhető. Az üveg vastagságát növelve nagyobb járható üvegfödémet tudunk építeni. A 3 db 8 mm-es üveg 1 mm-es gyantaréteggel összesen 26 mm vastag.

Kell-e hőkezelni az üveget?

Beltérben nem. Kültérben legalább a belső (középső) üveget kell hőkezelni.  Ennek természetesen anyagi vonzata is van.

 

 

 

 

 

 

 

 

Profil (műanyag profil):

Műanyag profilnak nevezzük a nyílászáró testét, melyekből a tokok és a szárnyak készülnek. Egy - egy műanyag profil gyártó többféle műanyag profilt gyárt. Különféle célokra különféle kialakítású, légkamraszámú, méretű, színű, stb. profil készül. Ráadásul minden szárnyprofil különbözik (eltérő alakú, illetve kialakítású) a párját alkotó tokprofiltól. Így például a Gealan, vagy a Brügmann - mely profilgyártó cégek termékeiből a nyílászáró gyártónk az ajtókat és ablakokat késztíti - csak fehér színű ablak profilból vagy 6 - 8 féle rendszert gyárt.

A profilokat a profilgyárban 6 méteres szálakban készítik és az ablakgyártók szabják azokat a megfelelő méretű darabokra. A mi gyártónk is többféle beépítési mélységű, légkamra számú, színű és árfekvésű nyílászáró profilrendszerből készít nyílászárókat. Amilyen kivitelben azokat az ügyfelek megrendelik.

 

 

 

 

 

Légkamra, légkamrák száma:

A nyílászárók egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy hány légkamrás profilból készülnek. Mint az a fotón is látszik, a tokprofilban, és a szárnyprofilon belül is kisebb légkamrák találhatók. Minél több e légkamrák száma, annál jobban szigetel az adott műanyag profil. Öt légkamra felett azonban - a légkamraszám helyett - a beépítési mélység válik fontosabbá (azaz az 5 légkamra feletti légkamra számú szerkezeteknél kevésbé fontos, hogy azok 6 - 7, vagy 8 légkamrásak-e, mint az, hogy mekkora a vastagságuk, azaz beépítési mélységük). Összefoglalva: Ön minél nagyobb légkamraszámú és minél nagyobb beépítési mélységű szerkezetet gyártat, az annál jobb hőszigetelési és szilárdsági tulajdonságokkal fog rendelkezni.

 
 

 


Utolsó kép


Elérhetőség


Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2019 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 24915
30 nap: 418
24 óra: 8